top of page

Voor Altijd (2008)
 

Speciaal voor het enthousiaste team van Theater De Balsemblomme schreef Hugo Van Laere ‘Voor Altijd !’. In dit stuk brengt hij jong, aanstormend geweld en meer geroutineerde anciens samen. Niet minder dan 23 acteurs en actrices staan op het podium, en brengen een combinatie van woord- en bewegingstheater. De regie is in handen van de auteur zelf.

Hugo Van Laere is bij het grote publiek bekend als scenarioschrijver van o.m. het bekroonde ‘Dennis van Rita’ en tv-series als ‘Aspe‘ en ‘Rupel‘, en ‘Sara‘. In 2006 hielp hij Lust naar Kunst het landjuweel winnen met ‘De Val’.

Voor deze productie heeft Hugo Van Laere Ward De Vleeschhouwer, actief bij onder meer ‘Thelema Trio‘ weten te overhalen om voor deze voorstelling muziek te componeren. Darren Ross is verantwoordelijk voor de choreografie.

Het verhaal:
De onvoorwaardelijke liefde van een koppel roept plots vragen op bij een reeks andere mensen. De antwoorden op die vragen zullen hun verdere levensloop bepalen.

In fel contrast met die onvoorwaardelijke liefde staat de eenzaamheid van mensen die op het eerste gezicht geen enkele reden hebben om ongelukkig te zijn. Toch vluchten ze voor zichzelf of vluchten ze voor die andere. Of de omgeving het nu zo bedoelt of niet, feit is dat de liefde van het koppel zwaar op de proef wordt gesteld.

Hoe vreet de twijfel zich een weg in de mensen en hoe gaan ze met die onzekerheid om? En vooral: hoever gaan de mensen om hun eigen gelijk te krijgen?

bottom of page