top of page

Forza (2006)
for brass ensemble and percussion

OPENING - Ward De Vleeschhouwer
00:0000:00

Fifteen player between 14 and 24 years old and a senior fanfare, directed by Benjamin Van Tourhout.


Nacht. Rook trekt op. We horen feestgedruis en vredesklokken, kinderen joelen, er wordt gekust en getast, fanfares passeren. En dan is alles stil. Een man, een gebroken man, staat in een lege zaal, maar is niet alleen. Hij draagt een bloedende zak. Een vrouw, zijn vrouw, heeft een andere man. Ze kijken naar elkaar, naar wat hen bindt, ze zien dat alles gebroken ligt. De straat, hun hart, hun leven.

Het verhaal van Forza mag dan al klinken als een stationsroman, het blijft aan de ribben plakken als een donkere geschiedenis die het jouwe had kunnen zijn.

Regisseur Benjamin Van Tourhout is acteur bij Tg Ceremonia (Eric De Volder) en artistiek leider/regisseur van Tg Nunc (Je suis une étoile, Triphonia), dit seizoen ook op tournee met Raisonnez (www.toneelgroepnunc.be/). Hij studeerde aan de Kunsthumaniora in Brussel, aan het Conservatorium van Den Haag (muziektheaterregie) en aan het Conservatorium Gent (Toneel en Dramatische Kunsten).

Tekst en regie Benjamin Van Tourhout
Spelers Lien Wildemeersch, Lieve Vercauteren, Annelies Vanderbeke, Rik Willems, Rik Van Lembergen, Thomas Provoost, Pieter-Jan Hamels, Jolinde Maes, Marthe Lemmens, Olivia Dockx, Carl von Winckelmann en Olivia Poppe
Fanfare Julien Binon, Gilbert Binon, Maurice Binon, Robert Mertens, Werner Vandendriessche, Pierre Lenaerts, Laurent Valvekens en Hendrik Michiels.
Compositie Ward De Vleeschhouwer
Dramaturgie Els Van Steenberghe en Eva van den Hove
Danscoach Randi De Vlieghe
Decor en kostuums Viola Vandamme en Karen Van Tomme

bottom of page